Juventus 3e Shirt 2016-2017

Juventus 3e Shirt 2016-2017

Juventus is de meest succesvolle club van het voetbalgekke Italië en dat is best een bijzondere prestatie te noemen. In de laatste jaren is de concurrentie aanzienlijk afgezwakt, maar niet zo heel lang geleden kon ‘De Oude Dame’ nog rekenen op felle concurrentie uit de steden Milaan en Rome. Inmiddels lijkt de club uit Turijn de voornaamste concurrenten van zich af te hebben geschud. Met zeventien gespeelde wedstrijden en 42 punten staat de club stevig aan kop. AS Roma, nummer 2 van de ranglijst volgt namelijk op vier punten en heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Voor nu lijkt ‘Juve’ op de zesde landstitel op rij af te stevenen. In Europa wordt daarom in de Champions League gespeeld, waarin het zich keurig voor de achtste finale heeft gekwalificeerd. In de groepsfase werden de Italianen in groep H ingedeeld met het Spaanse Sevilla, het Franse Olympique Lyon en het Kroatische Dinamo Zagreb. Daarin wist de Italiaanse club soeverein af te rekenen met de directe concurrenten. Met 14 punten uit 6 wedstrijden plaatste de club van trainer Massimiliano Allegri zich op overtuigende wijze voor de volgende ronde. In de achtste finale moeten de Turijners het opnemen tegen het Portugese FC Porto, op woensdag 22 februari wordt er eerst in Portugal gespeeld om de tweede wedstrijd thuis af te sluiten. Het nieuwe 3e shirt van Juventus is speciaal voor de Champions League gelanceerd en is hopelijk voor Juventus een voetbalshirt dat nog een aantal wedstrijd wordt gedragen. Het nieuwe 3e shirt voor 2016-2017 is gelanceerd door de statige voetbalclub en Adidas als onderdeel van de Adidas film 'First never follows’. Deze film bevat verschillende sterren van de club, zoals Miralem Pjanić, Paulo Dybala, Alex Sandro en Giorgio Chiellini. Dit alternatieve uitshirt of Champions League shirt wordt vooral tijdens de uitwedstrijden in de Champions League gebruikt. Daarnaast zal het voetbalshirt ook worden aangetrokken tijdens de duels in de Coppa Italia en de Serie A. Ook voor de Italiaanse beker kan worden gemeld dat Juventus in de achtste finale speelt, op 11 januari zal in eigen huis worden gespeeld tegen Atalanta. Hiermee dingt Juventus in alle competities nog volop mee om de hoofdprijzen. De roemrijke club verdient daarom volop aandacht, we bespreken het nieuwe 3e shirt dan ook graag met je.

Juventus 3e shirt 2016-2017

Juventus 3e shirt 2016/2017

Waarschijnlijk zul je precies hetzelfde hebben gedacht als wij toen we het nieuwe 3e Juventus shirt 2016-2017 voor de eerste keer zagen. Het nieuwe shirt van de club uit Turijn is namelijk geïnspireerd door een andere bijnaam van de club: ‘La Zebra’, oftewel ‘de zebra'. Tijdens de legendarische jaren '90 droeg de club dan ook ook een speciale badge met daarin een afbeelding van de zebra. Het derde shirt van Juventus is in tegenstelling tot het gebruikelijke thuisshirt overwegend wit van kleur en kent een opmerkelijke print over de mouwen. De mouwen zijn namelijk uitgerust met zwarte en witte strepen, welke het design moeten uitbeelden van het zwarte-witte dier. Het is hiermee een ode aan de shirts van de jaren '90, één van de meest succesvolle tijdperken uit de clubgeschiedenis. De ‘Zebra’s’ werden toen drie keer landskampioen, wonnen eenmaal de Italiaanse Beker, twee keer de Supercoppa Italiana, de UEFA Cup, de Champions League, de Europese Supercup en de Wereldbeker. Het is al reden genoeg voor een ode. Verder is het voetbalshirt voorzien van een kleine v-hals en heeft de onderkant van de mouwen een subtiele zwarte baan. De Adidas strepen aan de zijkanten van het voetbalshirt zijn eveneens zwart van kleur. Dit geldt overigens ook voor de logo's van Adidas en de sponsor Jeep, die we op de voorkant van het 3e shirt vinden. Adidas is pas sinds 2015-2016 kledingsponsor van de club en sponsort de club jaarlijks voor een bedrag van maar liefst 22 miljoen euro. Het Duitse merk zal in ieder geval nog tot 2021 kledingsponsor zijn van de club. Tot nu toe lijkt de samenwerking op mode technisch gebied een uitstekende keuze. Zowel het thuisshirt als het uitshirt zijn prachtig om te zien. Het derde shirt is vooral even een kwestie van wennen, het is maar dat de bijnaam van de club reden geeft om het ontwerp van een zebra te gebruiken. Voor de sponsor Jeep valt verder nog te vermelden dat het Amerikaanse automerk sinds 2012 sponsor is van de Italiaanse club. Deze samenwerking zal in ieder geval nog tot 2020 duren. De andere kant van de borst bevat het clublogo van de Italiaanse recordkampioen. Boven dit logo prijken drie gouden sterren, die verwijzen naar de 34 (of 32) Serie A landstitels van de club. Het aantal van 34 is in de officiële lijsten namelijk teruggebracht tot 32 stuks, dit als gevolg van de grootschalige omkoopschandalen waarin de club schuldig werd bevonden. Verder bevat zowel de binnen- als buitenkant van de hals zowel een zwarte als een witte band.

Juve 3e shirt 2016 2017

Juventus 3e tenue 2016-2017

De rest van het tenue is in lijn met het shirt: wit met verwijzingen in de kleur zwart. Het voetbalbroekje is wit van kleur en heeft aan de zijkanten de drie strepen van Adidas lopen. Omdat deze ook via de zijkanten van het shirt lopen, lijkt het alsof deze in elkaar overlopen. Het zorgt voor een vloeiend geheel. Op de shorts staan ook verschillende logo’s; die van de club zelf en het Duitse kledingmerk. Het clublogo staat rechts aan de voorkant van het broekje, terwijl de linkerkant is vrijgehouden voor het spelersnummer van de betreffende drager. Het logo van Adidas vinden we daarom op de achterkant van het broekje en wel aan de rechterkant, de linkerkant is namelijk ingevuld door een verwijzing naar het geavanceerde ‘Climacool’ technologie, die bij meerdere nieuwe collecties van Adidas is gebruikt. Deze technologie moet het speelgemak van de drager zien te vergemakkelijken. Het merk claimt daarom met deze nieuwe lijn shirts voor meer verkoeling, ventilatie en vochtafvoer te zorgen. Op het veld moet dit zich uitbetalen in de vorm van een optimale sportieve prestatie. De voetbalkousen zijn weer wit van kleur en hebben zwarte verwijzingen. Aan de bovenkant komen we een horizontale zwarte baan tegen, met daarboven een drietal zwarte strepen van het Duitse merk Adidas. Op de kousen is eveneens een plekje ingeruimd voor de afkorting van de clubnaam: ‘Juve’. Vanaf dit seizoen zullen in verschillende uitduels sterren als Dani Alves, Marko Pjaca, Miralem Pjanić, Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín, Sami Khedira, Mario Mandžukić, Giorgio Chiellini, Patrice Evra het shirt dragen. Dit betekent dat het voetbalshirt op het allerhoogste niveau te zijn is, want met de Champions League is het elke wedstrijd weer genieten van voetbal van de bovenste plank.

Juventus derde voetbalshirt 2016/2017

Jouw eigen Juventus voetbalshirt kopen?

De Serie A heeft een speciale plek gekregen in onze webshop en de meest vooraanstaande plek daarin is vrijgemaakt voor ‘Juventus Football Club S.p.A.’. Want in ieder geval op basis van de laatste seizoenen is de club alleen maar de hemel in te prijzen. De rest van de Italiaanse ploegen stelt alleen maar teleur, maar in Turijn is dit alles behalve het geval. Twee seizoenen geleden stond Juventus nog in de Champions League finale en deze prestatie wil trainer Massimiliano Allegri nu evenaren. De laatste keer dat de Italiaanse club de Champions League wist te winnen was in 1995/1996, uitgerekend tegen onze eigen Ajax. In Italië is de voetbalhoop de laatste jaren diep weggezonken, maar dankzij Juventus wordt de eer nog enigszins hoog houden. Voor elke fan van het uiterst georganiseerde voetbal van Juve is daarom een collectie van Juventus voetbalshirts gelanceerd. Hiermee heb je de keuze uit stoere fanshirts, die een stuk goedkoper zijn, maar wel evenveel sportiviteit uitstralen. Bovendien kunnen al onze shirts ook worden voorzien van shirtbedrukking. Hierdoor geef je tijdens een aantal eenvoudige stappen aan voor welke naam je gaat; die van jezelf of van je favoriete speler. Voor nu lijken de Italianen af te stevenen op alle hoofdprijzen, al zal het binnenslepen van de Champions League de zwaarste en meest uitdagende opgave zijn. Maar met de doelpunten van Higauín en Dybala beschikt de club uit Turijn over een dodelijk aanvalsduo. Om het dan nog niet eens te hebben gehad over de kopsterke Mario Mandžukić. We wensen alle fans van Juventus daarom veel succes en winkelplezier. Want voor het volgende Champions League-duel wil jij er natuurlijk helemaal in stijl bijzitten. Forza Juve!

Klantbeoordeling 8.5

15643 beoordelingen